За ПИКСЕЛ Гроуп

Новост

СОЛАРНИТЕ СИСТЕМИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ НАЈНАПРЕДНИ И НАЈИНОВАТИВНИ ВО РЕГИОНОТ 28/06/2021 НА КОМПАНИЈАТА “СУНСМАРТ СОЛАРНИ СИСТЕМИ” НА 23.06.2021 И Е ДОДЕЛЕНО – ВИСОКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРИДОНЕС КОН ОСТАВРУВАЊЕТО НА ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ – SDGs. ОДГОВОРНО ТВРДАМ ДЕКА СОЛАРНИТЕ СИСТЕМИ… ПОВЕЌЕ

Почетоци на соларните ќелии

Почетоците на соларната енергетика започнуваат уште од далечниот 18 век.Интересот за Сонцето и искористувањето на слободната енергија датира од почетокот на 16 век. Големиот научник Леонардо Да Винчи изработил скица за концентриран колектор со централен ресивер на светлост кој би… ПОВЕЌЕ