ПРОФИЛ НА КОМПАНИЈАТА


ПиКСЕЛ Гроуп е основана во 2018 година во Скопје, Република Македонија и е високо технолошка компанија која се фокусира на развивање и производство на монокристални и поликристални фотоволтаични соларни модули и фотоволтаични термални модули. Прва компанија од овој тип отворена во Македонија и во регионот која се простира на површина од 4000м² со годишен капацитет на производство од 250MW (мегавати) на монокристални и поликристални соларни модули.

[metaslider id="525"]

се грижиме за здрава животна околина