Модел на производот:    ПиК280М-60  Поликристален Соларен Модул


ПиК280М-60  е модел  од серијата на производи ПиК монокристални модули. Овој модел се состои од 60 соларни ќелии кои се рапоредени во 6 реда и 10 колони. Димензиите на моделот се  1640 mm x 990 mm x 45 mm, со тежина 17.2 kg и со  номиналната моќност која изнесува  280W.

Превземи специвикација за производот.

ПиК280M(60) -  Монокристален  Соларен  Модул со 60 ќелии
Модел на производот: ПиК280М-60 Моно Солар Модул

Карактеристики на производот ПиК280М-60


  • Атрактивен изглед , уникатен дизајн на рамка, висока механичка сила и лесна инсталација
  • Издржливост на  висок притисок на ветрот и снег, и екстремни температурни варијации
  • Одлична ефикасност на модулот до 19,58%
  • Висока ефикасност на модулите, изградени врз основа на водечки иновативни фото лабораториски технологии
  • Висока сигурност со гарантирано -3% до + 5% толеранција на моќност, сигурно на враќање на инвестицијата
  • Намалување на загубата на енергија предизвикана од покривање
  • Предно стакло-3,2мм, висока трансмисија, ниско железо, темперирано стакло

 

 

Опис на Производот

Моно Солари Модули


1. Атрактивен изглед , уникатен дизајн на рамка, висока механичка сила и лесна инсталација
2. Издржливост на  висок притисок на ветрот и снег, и екстремни температурни варијации
3. Одлична ефикасност на модулот до 19,58%
4. Висока ефикасност на модулите, изградени врз основа на водечки иновативни фото лабораториски технологии
5. IP67 оклопна кутија овозможува  долгорочна временска издржливост
6. Висока сигурност со гарантирано -3% до + 5% толеранција на моќност, сигурно на враќање на инвестицијата
7. Намалување на загубата на енергија предизвикана од покривање
8. Одлична слаба осветленост
9. Предно стакло-3,2мм, висока трансмисија, ниско железо, темперирано стакло

 

Квалитет и сигурност 


1. ± 3% позитивна толеранција
2. 10-годишна гаранција Материјали технологија
3. 90% 10-годишна и 80% гаранција за моќност од 25 години
4. Линеарна водечка индустриска гаранција

 

Стандардни Изведби


1.Секоја поголема или мала мрежа или off-мрежа на соларна централа
2. Кровни системи за комерцијални и индустриски згради
3. Кровни системи за приватни субјекти
4. Инсталација на земни системи за комерцијалени или индустриски згради
5. Инсталација на земни системи за приватни субјекти
6. Соларна телевизија, соларна енергија, соларни улични светилки, патна соларна улична светлина, соларни автомобили / електрични возила, просторни соларни електрани за заштеда на енергија светилки, заштита на животната средина

 

 

Електрични карактеристики:
Модел на производ ПиК280М-60 ПиК340М-72
Максимална моќност (Pmax) 280W 340W
Напон во Pmax(Vmp) 34.33 38.02
Струја во Pmax(Imp) 8.23 8.95
Напон на отворено коло(Voc) 39.16 46.35
Кратко струјно коло(Isc) 8.98 9.49
Ефикасност на клетките(%) 19.9% 19.9%
Температурен коефициент на моќност -0.39%/℃ -0.39%/℃
Напонски температурен коефициент -0.30%/℃ -0.30%/℃
Струен температурен коефициент +0.046%/℃ +0.046%/℃
Опсег на температура -40 °C to + 85 °C -40 °C to + 85 °C
Толеранција на излезна моќност ±3% ±3%
Податоци под стандардни услови за тестирање (STC): 1000W / m²; 1.5AM
Спецификации:
Ќелии Силициум Силициум
Број на ќелии и врски 60(6X10) 72(6X12)
Димензија на модулот 1640*990*45mm 1950*992*45m
Тежина 17.2KG 21.8KG
Сертификација CE,ISO